Z -Peilitön Tulevaisuus

Torstai 10.9.2020 klo 21:38

Olen kuvannut peilittömillä kameroilla vuodesta 2006 lähtien. Ensimmäinen oli ns. bridge-kamera Canonin Powershot Pro 1. Se oli hidas, mutta siinä oli Canonin L-sarjan laatuoptiikka. Kuvasin sillä jopa kahdet häät ja lopulta lahjoitin sen nuorelle valokuvauksesta kiinnostuneelle ystävälleni Jemeniin.

Powershot Pro 1:n jälkeen tuli EOS 7D, Fujifilm X100, X100S, X100T, XPro 1 ja XPro 2 ja repullinen objektiiveja. Hylkäsin lopulta APS-C kokoisen kennon ja hyppäsin Nikon Z-junaan. Yksi syy vaihtaa Fujit Nikoniin oli Fujifilm Suomen keskittyminen enemmän muuhun kuin kameroihin. Tämän myötä katosi Helsingistä tuttu ja luotettava huollon äijä ja tilalle tuli Fujifilm Nordic ja huolto jossain Ruotsissa. Ei käy flickor o pojkar! Pitäkää tunkkinne!

Netin valituskanavat räjähtivät kun Nikon julkisti Z6 ja Z7 kamerat ja vain kolme objektiivia elokuussa 2018. Vain yksi korttipaikka! Ei kunnollista silmätarkennusta! Ei patterikahvaa! Vain f1.8 ja f4 -objektiiveja! Youtube erikoisesti oli täynnä näitä lauluja. Eräs Bond-elokuva on nimetty tähän sopivasti: Kun maailma ei riitä. Kannattaa tsekata vaikkapa Nikon Z6 nyt käyttöjärjestelmän viimeisen päivityksen Ver.3.10 jälkeen!

Hyppäsin Nikon Z-junaan elokuussa 2019. Kun olin ottanut uuden Z-kuutoseni laatikosta ja käpistelin sitä, olin aidosti hämmästynyt. Peilikameran ja Fujien jälkeen kamera istui  käteen passelisti ja yhtä hyvän etsimen läpi en ollut tiiraillut aiemmin. Rakkautta ensisilmäyksellä - sanoisin!

           nikonlogoaaaaaaaaaaaaaaa.jpg           330px-Nikon.Z-series.logo.svg3.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Simo Väisänen, nikon, nikon z, nikon z6, nikonz7, peilitön, nikon peilitön, nikon peilittömät kamerat, zcreator, nikon zcreator, zcreators, nikon zcreators, suomi, valokuvaus, peilitön tulevaisuus

Home Sweet Home-sarja

Keskiviikko 13.11.2019 klo 21:32 - Simo Väisänen

Viimein jotain uutta. Lisäsin viimeisimmän valokuvasarjani Home Sweet Home galleriaani.

Meistä kaikista tuntuu, että me tiedämme miltä kiinteistöjen myynti-ilmoitukset ja erityisesti niiden kuvat näyttävät.On tietysti olemassa yhtä paljon erilaisia valokuvaajia kuin on kiinteistönvälittäjiäkin. Useimmissa tapauksissa kuitenkin myynti-ilmoitukset esittelevät meille koteja, jotka on stailattu myyntiä varten ja jotka näyttävät virheettömiltä.

Tämä kuvasarja on Imperiumin Vastaisku. Kuvat Home Sweet Home-sarjassa ovat intiimi näkemys kodista, jossa asuu rakkaus. Se on näkemys kodista, jossa luodaan muistoja ja kodista, joka on olemassa perhettä ja ystäviä varten. Tälläisessa kodissa ei nauru lakkaa koskaan. Se on tavallisten ihmisten koti. Ja se ei ole varmasti myytävänä.

Home Sweet Home Series - klikkaa tästä:  Home Sweet Home

L1080866dngcol1olohuone.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: home sweet home, home, Finland, art photography, kot, taidevalokuvaus, Suomi, leica, leicakuvaus. leica q, leica photography

Ilta sirkuksessa

Torstai 27.11.2014 klo 9:41

Sirkus Florentino kiertueella Mikkelissä 10. kesäkuuta 2014.

_dsf0914bw1a.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ilta sirkuksessa, night at the circus, sirkus, circus, Circus Florentino, Finland, photo essay, suomi, photoessee, valokuvaessee

Hermannilta heinään

Lauantai 12.7.2014 - Simo Väisänen

Eurooppalaisen perinteen mukaisesti vuoden jokaisena päivänä on Suomessa jonkun nimipäivä jota monet edelleen juhlivat samalla tavalla kuin syntymäpäivää. Heinäkuun 12. on Hermannin nimipäivä. 

Ennen vanhaan heinäkuun 12. merkitsi heinänteon alkua. Työ tehtiin tavallisesti talkoina. Kuvien talkooporukka kokoontui juhlistamaan ja muistelemaan Hermannin heinäpäivää työn merkeissä Mikkelissä Kenkäveron pelloilla vuonna 2013.

_dsf6790bw1m.jpg

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: kuvaessee, suomi, Hermannin heinäpäivä,