Tervetuloa kotisivuilleni!

Valokuvaajana olen kiinnostunut ihmisistä, paikoista ja yksityiskohdista. Mielenkiintoni vanhoja suomalaisia mv-elokuvia, italialaista neorealismia ja Akira Kurosawan sekä Sergei Eisensteinin tuotantoa kohtaan selittää suurelta osaltaan miksi kuvaan kuten kuvaan. Ja jos et tunne Daido Moriyamaa tai Junichiro Tanizakia, et tunne minua. Odotan mielenkiinnolla kommenttiasi! Tervetuloa uudelleen!

Oikealla olevassa kuvassa olen pyykkirouvien helmoissa 2-vuotiaana v.1959. Äitini seisoo luultavasti kuvassa vasemmalla. En kuulemma pitänyt yhtään tuosta päälläni olevasta sinisestä samettipuvusta joten riisuin sen perinteisellä juhannus-risteilyllämme ja heitin Kallaveteen.

Rakas vaimoni menehtyi 2023. Minulla on yksi tytär. Suomessa syntyneenä kotimaa on minulle tärkeä. Haluan kuvata sitä monin tavoin niin hyvässä kuin pahassa.

Amerikkalainen psykologi ja kirjailija Harriet Braiker on joskus sanonut: "Erinomaisuuden tavoittelu motivoi. Täydellisyyteen pyrkiminen turmelee ja lamauttaa". Suomen ainoan kuurojen lukion evp.englanninopettajana ja erityisopettajana allekirjoitan tuon täysin.

Valokuvaus, kuten moni muukaan asia elämässä ei ole niin paskantärkeää. Jotakin minusta valokuvaajana varmaan kertoo blogikirjoitukseni Kohina on porvarillinen käsite eli näillä mennään. Klikkaa sinistä linkkiä ja lue lisää.

NIKON ZCREATOR

Olen Nikon Zcreator. #Zcreators-valokuvaajilla on Nikonin valtuutus näyttää yleisölle Nikonin kuvaustuotteiden ominaisuuksia ja käyttötapoja, mutta heidän työnsä sisältö kuuluu vain heille itselleen. #Zcreators-valokuvaajat ovat itsenäisiä alihankkijoita ja kuvataiteilijoita, eivät Nikonin työntekijöitä. #Zcreators-valokuvaajat ovat vastuussa valokuviensa, verkkosivustojensa, näyttelyidensä ja kuviensa sisällöstä sekä kyseisten sisältöjen hankkimistavoista. Kaikki #Zcreators-valokuvaajien valokuvissa, verkkosivustoissa, näyttelyissä tai kuvissa ilmaistut viestit, uskomukset ja mielipiteet ovat heidän omiaan eivätkä välttämättä kuvasta Nikonin tai kenenkään sen työntekijän mielipiteitä, uskomuksia tai näkökulmia.

NÄYTTELYT

2013 Etelä-Savon valokuvauksen aluenäyttely. Mikkelin valokuvakeskus.

2016 Etelä-Savon valokuvauksen aluenäyttely. Mikkelin valokuvakeskus.

2016 Valoisat Galleriat. Mikkelin valokuvakeskus

2023 Valoisat Galleriat. Mikkelin valokuvakeskus

2013 Etelä-Savon valokuvauksen aluenäyttelyn osallistujat. Allekirjoittanut kolmantena vasemmalta.