The Pictorial Magazine - Sirkustarinani ja haastattelu

Tiistai 27.10.2020 klo 22:10

The Pictorial Magazine N. 96 julkaisi ison artikkelin sirkus-kuvistani. Mukana on myös kuvia kahdesta muusta sarjastani - The Finns ja Almost Photography. Samassa julkaisussa on myös haastatteluni. Kiitos The Pictorial Mag ja Karin Svad!

Tarinani löytyy täältä: The Show Must Go On 

TPL5kotisivu.jpg

TPL2kotisivu.jpg

TPL3kotisivu.jpg

TPL8kotisivu.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: the pictorial mag, haastattelu

Nikon Z 7 II Product Tour Video

Perjantai 16.10.2020 klo 18:12

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nikon Z 7II

Nikon Z 6II Product Tour Video

Perjantai 16.10.2020 klo 18:10

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: nikon Z 6II

The Pictorial-List, Instagram ja minä 2

Lauantai 10.10.2020 klo 17:55

The Pictorial-List mainitsi minut ja julkaisi kuvani HAPPY HASHTAG DAY -julkaisussaan Instagramissa ja nettisivullaan https://www.thepictorial-list.com/. Tämän HAPPY HASHTAG DAY -julkaisun on kuratoinut valokuvaaja Adrian Rh. Instagramista hänet löytää täältä: @adriano.rh .

Otin kuvan sumuisena lokakuun aamuna klo. 6.55 talomme postilaatikoiden luona hakiessani aamulehden.

Kiitos The Pictorial-List ja Adrian Rh!

tpl2.jpg

tpl1.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: the pictorial list, instagram

THE NEXT CHAPTER - Z7 II ja Z6 II. Uusi luku Nikonin historiassa!

Tiistai 29.9.2020 klo 21:57

Uusien Nikon Z7 II ja Nikon Z6 II kameroiden lanseeraus verkossa keskiviikkona 14.10. 2020 klo 15.00!

JulkistusFI.jpg

Liity Nikonin sähköpostijakeluun! Tilaamalla saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista kameroista.

                                          TILAAAAA.jpg

 
                              nikonlogoaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

                     

         

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nikon Z6 II, Nikon Z7 II, The New Chapter

Ilta sirkuksessa

Maanantai 14.9.2020 klo 18:28

Olen aina ollut sirkuksen suuri ystävä. Kaikki alkoi jo ennen kuin me pikkuveljeni kanssa olimme edes ehtineet aloittaa koulua. Äiti vei meidät ensimmäisen kerran kotikaupunkiimme Kuopioon tulleeseen sirkukseen. Ehdimme vielä siihen aikaan nähdä leijonia, hevosia, koiria ja yhden intialaisen elefantin. Suomessa villieläinten käyttö sirkuksessa on nykyään kielletty. Minusta se on ihan ok. Leijonat kuuluvat Afrikkaan.

Mieleeni on eläimistä huolimatta syöpynyt eräs toinen kuva joka pysyy siellä varmaan ikuisesti. Trapetsinumero on olennainen osa esitystä missä tahansa sirkuksessa. Toisin kuin nykyään, 1960-luvulla ei vielä käytetty turvaverkkoja. Tuona ensimmäisenä iltanani sirkuksessa esiintyi hieman jo ikääntynyt saksalainen pariskunta ja heidän ainoa kaksikymppinen poikansa. Poika lensi ilmassa ja vanhemmat seurasivat häntä tarkkaan huolehtien samalla köysistä joilla kontrolloitiin trapetsitankoja. Yhtäkkiä poika ei saanutkaan hänelle suunnatusta tangosta kiinni ja mätkähti melkein pää edellä areenan sahanpuruun. Äitiparka juoksi huutaen poikansa luo ja alkoi hellästi silittää hänen selkäänsä. Pian kuului ambulanssin ääni. Ensihoitajat tekivät tarvittavat toimet ja  ambulanssi suuntasi kohti sairaalaa pojan vanhemmat mukanaan. Heti tämän jälkeen sirkuksen orkesteri aloitti soiton kuin mitään ei olisi tapahtunut ja sirkustirehtööri kuulutti seuravaavan numeron. Show must go on! 

Ilta sirkuksessa-sarja - klikkaa tästä: Ilta sirkuksessa

The Pictorial Mag No. 96 julkaisi ison artikkelin The Show Must Go On sirkuskuvistani sekä myös haastatteluni. Ne löytyvät täältä: The Show Must Go On

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sirkus, sirkus caliba, sirkus florentino, sirkus finlandia

Z -Peilitön Tulevaisuus

Torstai 10.9.2020 klo 21:38

Olen kuvannut peilittömillä kameroilla vuodesta 2006 lähtien. Ensimmäinen oli ns. bridge-kamera Canonin Powershot Pro 1. Se oli hidas, mutta siinä oli Canonin L-sarjan laatuoptiikka. Kuvasin sillä jopa kahdet häät ja lopulta lahjoitin sen nuorelle valokuvauksesta kiinnostuneelle ystävälleni Jemeniin.

Powershot Pro 1:n jälkeen tuli EOS 7D, Fujifilm X100, X100S, X100T, XPro 1 ja XPro 2 ja repullinen objektiiveja. Hylkäsin lopulta APS-C kokoisen kennon ja hyppäsin Nikon Z-junaan. Yksi syy vaihtaa Fujit Nikoniin oli Fujifilm Suomen keskittyminen enemmän muuhun kuin kameroihin. Tämän myötä katosi Helsingistä tuttu ja luotettava huollon äijä ja tilalle tuli Fujifilm Nordic ja huolto jossain Ruotsissa. Ei käy flickor o pojkar! Pitäkää tunkkinne!

Netin valituskanavat räjähtivät kun Nikon julkisti Z6 ja Z7 kamerat ja vain kolme objektiivia elokuussa 2018. Vain yksi korttipaikka! Ei kunnollista silmätarkennusta! Ei patterikahvaa! Vain f1.8 ja f4 -objektiiveja! Youtube erikoisesti oli täynnä näitä lauluja. Eräs Bond-elokuva on nimetty tähän sopivasti: Kun maailma ei riitä. Kannattaa tsekata vaikkapa Nikon Z6 nyt käyttöjärjestelmän viimeisen päivityksen Ver.3.10 jälkeen!

Hyppäsin Nikon Z-junaan elokuussa 2019. Kun olin ottanut uuden Z-kuutoseni laatikosta ja käpistelin sitä, olin aidosti hämmästynyt. Peilikameran ja Fujien jälkeen kamera istui  käteen passelisti ja yhtä hyvän etsimen läpi en ollut tiiraillut aiemmin. Rakkautta ensisilmäyksellä - sanoisin!

           nikonlogoaaaaaaaaaaaaaaa.jpg           330px-Nikon.Z-series.logo.svg3.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Simo Väisänen, nikon, nikon z, nikon z6, nikonz7, peilitön, nikon peilitön, nikon peilittömät kamerat, zcreator, nikon zcreator, zcreators, nikon zcreators, suomi, valokuvaus, peilitön tulevaisuus

The Pictorial-List, Instagram ja minä

Sunnuntai 6.9.2020 klo 20:40

The Pictorial-list mitä ilmeisimmin piti valokuvastani ja mainitsi minut ja jakoi valokuvani Instagram-tarinassaan. Kuvasin kangasniemeläisen metsuri Tapio Mannisen kun hän oli harventamassa pientä Mikkelin kaupungille kuuluvaa metsäsaareketta talomme vieressä. Kiitokset Tapiolle kuvasta! Ja kiitos The Pictorial-List, että esittelitte kuvani Instagram-tarinoissanne!

Instagram-tilini löytyy täältä: @simovaisanen

The Pictorial-List esittelee kuvia ja valokuvaajia eri puolilta maailmaa. The Pictorial-List on kiinnostunut kuvista, joista välittyy paikan henki sekä kuvista, joissa tavallinen on tuotu esiin ainutlaatuisena. The Pictorial-List tuo esille kuvia, jotka kertovan tarinan.

thepictorialist2.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: the pictorial-list, instagram, metsuri,

Z tulossa pian!

Torstai 3.9.2020 klo 15:41

z3logo2.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nikon, Nikon Z, Nikon Z series, Nikon Z6, ZCreators, ZCreator

Video: MV-katukuvausta - Millaisia suomalaiset ovat? Volume 1.

Perjantai 31.1.2020 klo 9:56

Millaisia suomalaiset ovat? Vol. 1. Vanhan koulun mv-kuvia tavallisista suomalaisista, jotka elävät elämäänsä pohjoisessa Ruotsin ja Venäjän välissä. Peukuta & tilaa! 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: mv-kuvaus. mv-katukuvaus. katukuvaus, mustavalkokuvaus

Hyvää Joulua itse kullekin säädylle!

Tiistai 24.12.2019 klo 14:39

Hyvää Joulua itse kullekin säädylle! Syökää ja juokaa hyvin.  Olkaa onnellisia, pysykää terveenä ja turvassa.

kotisivujoulu2019b.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kiitos kaikille 200000 vierailijalle!

Tiistai 3.12.2019 klo 19:32

200000visitors2A.jpg

                                                                                                                               

200000 vierailijaa ja suosio jatkuu! Toivottavaasti tykkäsit näkemästäsi! Tervetuloa uudelleen!

Kommentoi kirjoitusta.

Home Sweet Home-sarja

Keskiviikko 13.11.2019 klo 21:32 - Simo Väisänen

Viimein jotain uutta. Lisäsin viimeisimmän valokuvasarjani Home Sweet Home galleriaani.

Meistä kaikista tuntuu, että me tiedämme miltä kiinteistöjen myynti-ilmoitukset ja erityisesti niiden kuvat näyttävät.On tietysti olemassa yhtä paljon erilaisia valokuvaajia kuin on kiinteistönvälittäjiäkin. Useimmissa tapauksissa kuitenkin myynti-ilmoitukset esittelevät meille koteja, jotka on stailattu myyntiä varten ja jotka näyttävät virheettömiltä.

Tämä kuvasarja on Imperiumin Vastaisku. Kuvat Home Sweet Home-sarjassa ovat intiimi näkemys kodista, jossa asuu rakkaus. Se on näkemys kodista, jossa luodaan muistoja ja kodista, joka on olemassa perhettä ja ystäviä varten. Tälläisessa kodissa ei nauru lakkaa koskaan. Se on tavallisten ihmisten koti. Ja se ei ole varmasti myytävänä.

Home Sweet Home Series - klikkaa tästä:  Home Sweet Home

L1080866dngcol1olohuone.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: home sweet home, home, Finland, art photography, kot, taidevalokuvaus, Suomi, leica, leicakuvaus. leica q, leica photography

Kohina on porvarillinen käsite eli näillä mennään

Perjantai 17.11.2017 klo 15:26

   

1. "Me kaikki tiedämme liian paljon siitä miltä valokuvat tai kuvat näyttävät. Tämä on maailman helpoin juttu. On luonnollista tehdä kuvia, jotka ovat meille tuttuja. Se on tylsää eikä sillä tavalla opi mitään. Eli teet vain sitä minkä jo osaat... Joten minä yritän hoitaa asian eri tavalla - olen kehittänyt oman tapani, luulen niin, tapella sitä jo valmiiksi ohjelmoitua tapaa vastaan, että tiedän liian paljon kuvista."             

Garry Winogrand

_mg_3252bwnba.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sääntö, säännöt, valokuvaus, Garry Winogrand, Henri Cartier-Bresson, terävyys, kohina, miten kuvaan, kohina on porvarillinen käsite

Ilta sirkuksessa

Torstai 27.11.2014 klo 9:41

Sirkus Florentino kiertueella Mikkelissä 10. kesäkuuta 2014.

_dsf0914bw1a.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ilta sirkuksessa, night at the circus, sirkus, circus, Circus Florentino, Finland, photo essay, suomi, photoessee, valokuvaessee

Linna nurin! - Se on kivaa!

Perjantai 15.8.2014

Internet on täynnä ohjeita kuinka rakentaa täydellinen hiekkalinna. Jos kuitenkin satut olemaan pieni lapsi, ei linnan rakentaminen ole se paras juttu. Ilo linnan särkemisestä suurempi ja tämä on varmaan sisäänrakennettu meihin kaikkiin - ainakin silloin kun olemme pieniä.

etusivuheina2014b.jpg

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hiekkalinna, hiekkalinna nurin, linna, pieni lapsi, pieni tyttö, särkeä, rikkoa

Hermannilta heinään

Lauantai 12.7.2014 - Simo Väisänen

Eurooppalaisen perinteen mukaisesti vuoden jokaisena päivänä on Suomessa jonkun nimipäivä jota monet edelleen juhlivat samalla tavalla kuin syntymäpäivää. Heinäkuun 12. on Hermannin nimipäivä. 

Ennen vanhaan heinäkuun 12. merkitsi heinänteon alkua. Työ tehtiin tavallisesti talkoina. Kuvien talkooporukka kokoontui juhlistamaan ja muistelemaan Hermannin heinäpäivää työn merkeissä Mikkelissä Kenkäveron pelloilla vuonna 2013.

_dsf6790bw1m.jpg

Lue lisää »

1 kommentti . Avainsanat: kuvaessee, suomi, Hermannin heinäpäivä,