THE NEXT CHAPTER - Z7 II ja Z6 II. Uusi luku Nikonin historiassa!

Tiistai 29.9.2020 klo 21.57

Uusien Nikon Z7 II ja Nikon Z6 II kameroiden lanseeraus verkossa keskiviikkona 14.10. 2020 klo 15.00!

JulkistusFI.jpg

Liity Nikonin sähköpostijakeluun! Tilaamalla saat ensimmäisten joukossa tiedon uusista kameroista.

                                          TILAAAAA.jpg

 
                              nikonlogoaaaaaaaaaaaaaaa.jpg

                     

         

Avainsanat: Nikon Z6 II, Nikon Z7 II, The New Chapter

Z -Peilitön Tulevaisuus

Torstai 10.9.2020 klo 21.38

Olen kuvannut peilittömillä kameroilla vuodesta 2006 lähtien. Ensimmäinen oli ns. bridge-kamera Canonin Powershot Pro 1. Se oli hidas, mutta siinä oli Canonin L-sarjan laatuoptiikka. Kuvasin sillä jopa kahdet häät ja lopulta lahjoitin sen nuorelle valokuvauksesta kiinnostuneelle ystävälleni Jemeniin.

Powershot Pro 1:n jälkeen tuli EOS 7D, Fujifilm X100, X100S, X100T, XPro 1 ja XPro 2 ja repullinen objektiiveja. Hylkäsin lopulta APS-C kokoisen kennon ja hyppäsin Nikon Z-junaan. Yksi syy vaihtaa Fujit Nikoniin oli Fujifilm Suomen keskittyminen enemmän muuhun kuin kameroihin. Tämän myötä katosi Helsingistä tuttu ja luotettava huollon äijä ja tilalle tuli Fujifilm Nordic ja huolto jossain Ruotsissa. Ei käy flickor o pojkar! Pitäkää tunkkinne!

Netin valituskanavat räjähtivät kun Nikon julkisti Z6 ja Z7 kamerat ja vain kolme objektiivia elokuussa 2018. Vain yksi korttipaikka! Ei kunnollista silmätarkennusta! Ei patterikahvaa! Vain f1.8 ja f4 -objektiiveja! Youtube erikoisesti oli täynnä näitä lauluja. Eräs Bond-elokuva on nimetty tähän sopivasti: Kun maailma ei riitä. Kannattaa tsekata vaikkapa Nikon Z6 nyt käyttöjärjestelmän viimeisen päivityksen Ver.3.10 jälkeen!

Hyppäsin Nikon Z-junaan elokuussa 2019. Kun olin ottanut uuden Z-kuutoseni laatikosta ja käpistelin sitä, olin aidosti hämmästynyt. Peilikameran ja Fujien jälkeen kamera istui  käteen passelisti ja yhtä hyvän etsimen läpi en ollut tiiraillut aiemmin. Rakkautta ensisilmäyksellä - sanoisin!

           nikonlogoaaaaaaaaaaaaaaa.jpg           330px-Nikon.Z-series.logo.svg3.jpg

Lue lisää »

Avainsanat: Simo Väisänen, nikon, nikon z, nikon z6, nikonz7, peilitön, nikon peilitön, nikon peilittömät kamerat, zcreator, nikon zcreator, zcreators, nikon zcreators, suomi, valokuvaus, peilitön tulevaisuus

Z tulossa pian!

Torstai 3.9.2020 klo 15.41

z3logo2.jpg

Avainsanat: Nikon, Nikon Z, Nikon Z series, Nikon Z6, ZCreators, ZCreator